Virkko Lepassalu • 18. aprill 2001 kell 11:54

Aadu Luukas tahaks kütuserongide tollimise ümber korraldada

Suurettevõtja Aadu Luukas ütles, et peab vajalikuks muuta raudteel veetava kauba tellijale üleandmise põhimõtteid, et välistada olukord, kus jaamades tolli järjekorras ootavatest kütuserongidest kütust varastatakse.

Luukasega sama meelt on Luukasega konkureeriva, Endel Siffile kuuluva N-Terminali juhatuse esimees Sulev Loo, kes ütles, et kütuse deklareerimine peaks toimuma õlifirma territooriumil. ?Rongi ei tohi raudteele seisma jätta,? ütles Loo, viidates vargustele.

Kõige enam on raudteetsisternidest kütusevarguste käes kannatanud AS Milstrand (N-Terminal Grupp) ja AS Lukoil Eesti, kes on pidanud varastele loovutama aastas sadu tonne diiselkütust ja bensiini. Kümneid tonne on varastatud ka Saurix Petroleumilt ja NB Oililt.

Ekspediitorfirma AS Triigen andmetel ei pöördu kütusevedajad politseisse siis, kui vargusega tekitatud kahju jääb ühe protsendi piiresse kütuserongi mahust. Üks protsent kütuserongi mahust on 30 000 ? 50 000 liitrit, mille puudumist hinnatakse loomulikuks kaoks.

Hetkel kuum