27 aprill 2001

Läti tutvustas e-valitsuse kava

Läti justiitsministeerium tutvustas sel nädalal Läti e-valitsuse kontseptsiooni, mille järgi kogu riigivalitsemise digitaliseerimine peaks lõppema aastaks 2007, kirjutab majandusleht Biznes Baltija.

Aastaks 2003 peaks paika saama e-demokraatia mehhanism, mis võimaldab korraldada interneti kaudu valimisi, referendumeid jms. Aastaks 2004 peaksid internetti jõudma paarkümmend olulisemat teenust, mis võimaldavad elanikel üle interneti tulusid deklareerida, sõidukeid registreerida, politseisse avaldusi esitada. Ettevõtetel saab võimalikuks tollideklaratsioonide täitmine, maksude tasumine, litsentsitaotluste esitamine jne.

Projekti maksumus ja rahastamise allikad ei ole veel selged. Esimeses järjekorras selgitatakse kontseptsiooni põhjal välja prioriteedid süsteemi ülesehitamisel ning töötatakse välja vajalik seaduste baas.

Hetkel kuum