Ehitusmaailm jagab taas stipendiume

Heli Lehtsaar 03. mai 2001, 12:07

Ehitusmaailma kauplusteketi omanik AS Fanaal annab täna Eesti ehitus-, arhitektuuri- ja restaureerimiseriala tudengeile välja kuus eri suuruses stipendiumi, kokku 57 500 krooni ulatuses.

Tallinna Kunstiülikooli Restaureerimiskooli magistrand Mati Raal pälvis suurima, 15 000 krooni suuruse stipendiumi aastatepikkuse antiikmööbli alase uurimistöö ja restaureerimistegevuse eest.

Eesti Põllumajandusülikooli magistrand Priit Lõhmus aga pälvis 10 000 krooni suuruse stipendiumi kodumaise ökoloogilise ehitusmaterjali ? kergsavi ? omaduste uurimisest koostatud magistritöö eest. Lisaks neile saavad sel kevadel stipendiumi veel neli tudengit ja magistrandi erinevatest kõrgkoolidest.

Ehitusmaailma stipendiumiprogrammi näol on tegemist ühe suurema eraalgatusliku tehnikaerialade tudengitele mõeldud stipendiumiprogrammiga Eestis. Koos eelmise aasta stipendiaatidega on stipendiumi saanud kokku 21 tudengit Tallinna Tehnikaülikoolist, Eesti Kunstiakadeemiast, Eesti Põllumajandusülikoolist ja Tallinna Tehnikakõrgkoolist. Kolme semestri jooksul välja antud stipendiumite kogusumma on 172 500 krooni.

Soome Kesko kontserni kuuluv Ehitusmaailm on Eesti suurim ehitusmaterjalide müüja. Ehitusmaailmale kuulub Eestis 4 kauplust Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Ettevõtte 2000. aasta auditeeritud netokäive Eestis oli 613,5 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing