Toomas Peek: turulolijad peavad UMTS litsentsi võtma, et ellu jääda

Mobiilsidefirma ASi Ritabell e. Q GSM juhatuse esimees Toomas Peegi hinnangul oleks kohane Eestis küsida 3G litsentsi eest umbes 20 miljonit krooni.

'Turulolijad peavad UMTSi litsentsi võtma igal juhul selleks, et ellu jääda, sõltumata hinnast,' tõdes Peek.

'Kui vaatame täna maailma telekommunikatsiooniturgu ja telekommunikatsiooniettevõtete aktsiaturgu, siis see krahh ongi tekkinud sellest, et riigid, kus on korraldatud UMTSi-oksjone, on võtnud hirmsa hinna litsentside eest,' rääkis Peek. 'See raha võetakse hiljem kliendi taskust.'

Peek tõi näiteks Soome suurfirma, ASi Eesti Telekom osaniku Sonera, mille aktsiad odavnesid turul ligi 90 protsenti.

'Riik võiks siit õppida - küll saab riik küll ühekordse suure tasu, kuid oleks kasulikum, kui operaatorid saaksid investeerida võrku, riik saaks rohkem tagasi maksudest, teenuste käibemaksudest, uutest töökohtadest,' sõnas Peek.

Hetkel kuum