Südantlõhestav romaan armastusest

ÄP 18. mai 2001, 00:00

Boris Vian (1920?1959) on sõjajärgse Prantsusmaa üks olulisemaid ja originaalsemaid loovisiksusi: kirjanik, muusik, helilooja, dramaturg. ?Päevade vaht? (1946) on Viani kirjanduslik peateos, mida tema kaasaegne, kirjanik R. Queneau on nimetanud nüüdisaja kõige südantlõhestavamaks armastusromaaniks. Romaani peategelased Chloe ja Colin on kaks noort inimest, kes teineteist otsivad, leiavad ja armastavad, kuni surm nad lahutab. Vian on võrratu sõnameister: ta leiutab uusi sõnu, pöörab tavaväljendid pea peale või võtab neid hoopis sõna-sõnalt.

PÄEVADE VAHT
Boris Vian
Kirjastus Varrak
Tõlkinud Ervin Bernhardt
Sari: 20. sajandi klassika 232 lk, kõva köide

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:09
Otsi:

Ava täpsem otsing