Madli Zobel • 5 juuni 2001

Välisminister sai kinnitust, et NATO laienemine jätkub

Ameerika Ühendriikides kolmepäevasel töövisiidil viibiv välisminister Toomas Hendrik Ilves rõhutas kohtumistel USA presidendi rahvusliku julgeolekunõuniku Condoleezza Rice"i ning asepresident Dick Cheney nõunikega Washingtonis, et NATO laienemise järgmisse ringi peavad kindlasti olema kaasatud kõik Balti riigid.

Välisminister Ilvese sõnul oli meeldiv tõdeda, et Eesti edusammud NATO liikmeks valmistumisel on Washingtonis tunnustamist leidnud. 'Oluliste teguritena võib siin esile tuua Eesti kaitsekulutuste ja kaitsevõime tõstmise,' märkis Ilves.

President Bushi julgeolekunõunik Condoleezza Rice kinnitas Eesti välisministrile, et NATO laienemine jätkub ja siin ei ole ajaloost või geograafiast tulenevaid piiranguid. Praegu on veel aga vara öelda NATOsse kutsutavate riikide nimesid, lausus Rice.

Hetkel kuum