Eesti liha ei pääse Lätisse

26. juuni 2001, 00:00

Kuna Eesti lihakombinaatidel puuduvad eurosertifikaadid, ei pääse ka Balti riikide vabakaubanduslepingu jõustudes Eesti lihatooted alates 1.augustist enam Läti turule. Läti valitsus otsustas enne jaanipäeva, et eurosertifikaadita toiduaineid Lätisse sisse vedada ei või. Valga lihatööstuse tegevdirektori Elmut Paaveli sõnul tähendab see Balti riikide vahelise vabakaubanduslepingu nullimist. Lihaliidu juhatuse esimees Peeter Maspanov lisas, et seni puuduvad Eesti lihatööstustel ka väljavaated eurosertifikaadi saamiseks.

Hetkeseis: Läti on vabakaubanduslepet eiranud hiljemgi, kehtestades 1999.a juunis aastaks Eesti sealihale täiendava 70protsendilise tollimaksu. Samuti häirib lätlasi Eesti liberaalne tulumaksuseadus. Tänavu juunis otsustati peatada topeltmaksutamise vältimise leping Eestiga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:40
    Otsi:

    Ava täpsem otsing