28. juuni 2001 kell 7:10

Belgia müüs maffiale viisasid

1. juulil Euroopa Liidu eesistumise üle võtva Belgia võimud on sattunud ränga skandaali keskmesse, kuna riigi saatkondi on kasutatud kurjategijatele Schengeni viisade müümiseks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Seekordse skandaali vallandas varem Bulgaarias Belgia saatkonna 1. sekretärina töötanud Myrianne Caen, kes väitis, et viimasel aastakümnel on teadlikult müüdud riigi viisasid nii Balkani kui Vene maffiategelastele.

Caen on algatanud kohtuasja ka välisministri vastu, kuigi viisade müümist juhtis kõrgem, kuigi nimetamata diplomaat Sofia saatkonnas.

Täna Norras Belgia saatkonnas töötava Caeni süüdistusi kinnitab ka see, et 1997. aastal tabati Pariisis üks kuulus gangster, kel oli just Bulgaarias välja antud Belgia viisa.

Hetkel kuum