Aktsiate hinnad tugevdasid dollarit

Tõnis Oja 13. juuli 2001, 00:00

Dollari kurss kerkis eile esimest korda sel nädalal tänu optimismile USA aktsiaturgudel, sest ettevõtete esimesed kvartalitulemused olid oodatust paremad. Väga võimalik, et Ameerika majandus on oma põhja saavutanud, mis mõjub paratamatult positiivselt ka dollarile.

Ühendriikide valuutat toetas ka Euroopa keskpanga juuliraport, kus väidetakse, et intressitase on praeguse inflatsioonitaseme juures sobiv.

Ühendriikide aktsiaturu kolm tähtsamat indeksit alustasid eilset kauplemispäeva plusspoolel, sest Microsoft teatas oodatust parematest müügitulemustest möödunud kvartalis ja Motorola oodatust väiksemast kahjumist. Kerkivad aktsiahinnad suurendavad nõudlust dollarite järele välisinvestorite seas. Peagi hakatakse pöörama taas tähelepanu makromajandusnäitajatele, mis on tõenäoliselt soodne dollarile, sest intressikärped peaksid olema oma mõju juba avaldanud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing