Ka halvad uudised ei häiri optimismi

Tõnis Oja 16. juuli 2001, 00:00

USA aktsiaturud tegid neljapäeval läbi viimase kahe kuu suurima tõusu, mille põhjustasid Motorola ja Yahoo! teise kvartali loodetust veidi paremad majandustulemused ja tarkvaragigant Microsofti teade, et lõppenud kvartali müügimaht tuleb mõnevõrra suurem, kui eelnevalt prognoositud.

Isegi USA valitsuse negatiivne teade, et möödunud nädalal registreeris ennast esmakordselt töötuks 42 000 inimest, mis on suurim näitaja pärast 1992. aastat, ei suutnud aktsiaturge kõigutada.

Tehnoloogiasektori indeks Nasdaq tõusis 5,26 protsenti, 2075,74 punktini ja Dow Jonesi tööstuskeskmine 2,32 protsenti, 10478,99 punktini.

Reedel aktsiahindade kerkimine jätkus, siiski enam mitte nii tugevasti kui neljapäeval. Kauplemispäeva esimesel poolel toimus hoopis mõningane hinnalangus. Isegi tehnoloogiasektor kerkis, kuigi mitmed neist teatasid müügitulemuste kahanemisest. Ühe analüütiku sõnul hakkavad turuosalised tasapisi halbu uudiseid lihtsalt ignoreerima. Üldise meeleolu kohaselt tuleb kolmas kvartal ettevõtete jaoks suhteliselt hea, USA majandus on põhjast läbi käinud ning meeleolu turul on muutumas järjest positiivsemaks.

Helsingi börs lõpetas eelmise nädala miinuses. Peatähelepanu on pööratud Nokiale, kes avaldab teise kvartali tulemused neljapäeval. Nokia aktsia kukkus Saksa kiibitootja Epcose (varustab Nokiat) kolmanda kvartali kasumihoiatuse tõttu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing