Eesti Telekom allpool 70 krooni

Raivo Sormunen 18. juuli 2001, 00:00

Eesti Telekomi aktsia vajus eile Tallinna börsil alla 70 krooni taseme. Selles on tõenäoliselt süüdi investorite hirmud, et ettevõtte poolt homme avaldatavad esimese poolaasta tulemused ei pruugi olla just kõige paremate killast.

Esimest korda viimase kolme kuu jooksul alla 70 krooni vajunud Eesti Telekomi aktsia sulgus eile 69,75 kroonil ehk 2,1% madalamal esmaspäevasest sulgemishinnast.

Veidi võis aktsiat alla suruda ka negatiivselt liikuv Euroopa tehnoloogaisektor.

Igatahes Eesti Telekomi esimese poolaasta tulemusi tasub oodata küllalt suure huviga.

Ühispank kui ka Trigon Markets ootavad ettevõttelt kuuendiku võrra väiksema kasuminumbri avaldamist kui möödunud poolaastal. Hansabank Marketsi arvamus läheb teistet lahku, kuna kasumi langust ta Eesti Telekomil ette ei näe.

Raskusi Eesti Telekomi esimese poolaasta tulemuste prognoosimisel tekitab Eesti Telefon, mis on selle aasta algusest avatud konkurentsile. Sellest ajast alates on operaatorite vahel käinud kõva hinnasõda. Võib arvata, et sideturul jätkub operaatorite turuosade ümbermängimine, kus Eesti Telefon saab ainult kaotada.

Hansapanga aktsia jätkas lisas esmaspäevale ka eile ülesliikumist, sulgudes 153,50 kroonil ehk 0,7% kõrgemal kui möödunud nädalal. Tugevalt püsis päeva lõpuni ka Norma, tõustes 0,6%, 49,70 kroonini.

Pro Kapitali aktsia, millega esmaspäeval oli kauplemine Äripäeva artikli peale suletud, alustas eilset päeva vaikselt, kuid aegamööda kergitas Pro Kapitali aktsiat praktiliselt ainsana noteeriv Preatoni Pank aktsia ostunoteeringu ikka 60 krooni vahetusse lähedusse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing