Lõpuks ometi midagi lahedat

Lauri Jürisoo 20. juuli 2001, 00:00

Maale prantsatab asteroidiga läbi avakosmose rännanud tulnukorganism, mis hakkab kibekiiresti arenema. See elab ülilühikese ajaga läbi inimeste puhul terve igaviku kestnud evolutsiooniprotsessi, muutudes peagi ka vaenulikuks. Maailma asuvad päästma üksikust hundist professor (Duchovny), valitsuse heaks töötanud naisteadlane (Moore), kerglane naistemees (Jones) ja läbikukkunud tuletõrjuja (Scott).

?Ghostbustersi? ja selle järjega kunagi menulavastajate sekka loetud Ivan Reitman pöördub pärast masendavate läbikukkumiste rida (?Juunior?, ?Isadepäev?) vana hea ulmekomöödiate teema juurde tagasi. Ka ?Evolutsioon? osutus kodumaal läbikukkumiseks, kuid ma kinnitan üht: see on nakatavalt naljakas, ehkki rumalavõitu film. Reitmani vaimukas tulnukainvasioon ei suuda ehk üllatada, ent korraliku suveloona seda ei üritagi, pakkudes lihtsalt head ajaviidet.

Selle ja eelmise aasta suvefilmid on ootamatult viletsad, pakkudes palju kli?eid ning efekte, ent vähe lõbu. Siin on õnneks nii efekte, huumorit kui kerget armulugu ? Duchovny ja Moore näivad armsad ja nendevaheline keemia täiesti toimib ? mida iga meelelahutus vajab ning mille puudumine muutis nii igavaks näiteks ?Muumia tagasituleku? või ?Tomb Raideri?.

Näitlejad kasutavad mõnuga võimalust kerges komöödias osaleda. Ma ei mõista irisejaid, kelle meelest ?Salatoimikute? staar Duchovny nalja tegema ei sobi: ta on siin igati mõnus. Isegi ekraanil tavaliselt ärritav Orlando Jones (?Pankur ja pätt?) pakub korduvalt naerukohti.

?Evolutsioon? on küllaltki vaimukas ja igatahes lööv komöödia, millesarnast pole meie kinodesse oodata taas mõnda aega. Augusti keskel peaks aga saabuma järjekordne maiuspala, ?Kassid ja koerad?.

?Evolutsioon?
Evolution, USA 2001
R: Ivan Reitman. O: David Duchovny, Orlando Jones,
Julianne Moore, Seann William Scott, Dan Aykroyd jt.
Kinos Coca-Cola Plaza (MPDE) alates 13.07

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:10

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing