Tankerid saavad karmimad ohutusnõuded

10. september 2001, 11:52

Teede- ja sideminister Toivo Jürgenson osaleb täna Kopenhaagenis Läänemere Merekeskkonnakaitse Komisjoni (HELCOM) erakorralisel istungil, kus peateemaks on tankeritele esitatavad ohutusnõuded, teatas ministeerium oma pressiteates.

Eesti, Venemaa ja Soome on alla kirjutamas üksteisemõistmise memorandumit, millega luuakse koostöö Soome lahe VTS (Vessel Traffic System) süsteemi arendamiseks. Eestis algab VTS projekti esimene etapp juba sel aastal.

Eesti toetab IMO (International Maritime Organisation) ja Euroopa Liidu otsust ühepõhjaliste tankerite õli transportimisest eemale jätmise kohta. Eesti planeerib tõsiseid samme kiirendamaks seda protsessi.

Toivo Jürgenson: 'Meie seisukoht on, et riigi poolt määratud navigatsioonitasud peaksid olema ühepõhjalistele tankeritele kõrgemad kui kahepõhjalistele.'
Navigatsioonitasud ühepõhjalistele tankeritele peaksid sõltuma nande vanusest. Vanemad kui 30-aastased tankerid ei tohiks sadamatesse ega sisevetesse siseneda, kui nad pole kahepõhjalised või sama taseme nõuetele vastavad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing