Börsiülevaade: Euroopa turud vaiksed

14. september 2001, 09:35

Täna hommikul on alustanud Euroopa turud vaikselt ettevaatliku tõusuga. Maaklerite hinnangul ei tohiks aga turgudel tõusuks eriti jõudu olla, sest USA börsid, mille järgi tavapäraselt suunda vaadatakse, jäävad ka täna suletuks.

Segadus lennundussektori tuleviku pärast tõotab täna taas surve all hoida lennundussektori aktsiaid. Kindlustussektor on näidanud juba mõningaid kosumismärke.

Tallinna börsil noteeritud aktsiatel paranesid kolmapäeval saadud haavad eile jõudsalt ning aktsiaturg tegi läbi 3% tõusu.

Kõige rohkem tunti eile huvi Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia vastu. Väärtpaber kerkis teistest ka märksa enam, lõpetades 45,75 kroonil ehk kõrgemal tasemel kui enne USAd tabanud terrorismiakti. Tugevalt edenes eile ka ülejäänud Euroopa telekomisektori aktsiad kui ka Eesti Telekomi GDR Londonis.

Maaklerid tõdesid uudisteagentuurile Reuters, et Eesti Telekomi aktsia eilne ülessööst tuli neile mõnevõrra üllatatusena. Veidi spekuleeritakse turul ehk selle peale, et terroriakti tagajärjel hakatakse maailmas enam kasutama telekommunikatsioonivahendid.

Investeerimispank Suprema maakleri Sten Sumbergi sõnul võib avaldada positiivset mõju Eesti Telekomi aktsiale ka see, kui kohalikud telekomioperaatorid ühendavad oma jõud kolmanda põlvkonna mobiilside võrgu väljaarendamiseks.

Märkimisväärselt kosus eile ka Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia, kerkides 2,9%, 141,50 kroonini. Väärtpaberi käive jäi küll võrreldes möödunud päevadega madalamaks, kuid ulatus siiski pealpoole 6 mln krooni joont.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing