Vargad said uue tellimuse Audidele

19. september 2001, 07:42

Eriseadmetega varustatud Tallinna autovargad hakkasid nädalavahetusel täitma välismaalt tulnud tellimust luksusautodele Audi A6, mida nad jõudsid kolme päevaga varastada viis, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ligi 400 000 krooni maksvate uute Audi A6-te vargustelaine algas laupäeval, kui kesklinnast viidi öösel minema 1999. aasta mudel. Päev hiljem kadus üks auto Koplist.

Kolm autot langes varaste saagiks esmaspäeva öösel, kui lisaks kesklinnas ära aetud Audi A6-le ei leidnud hommikul Haabneemes oma koduukse eest sinna pargitud Audisid suhtekorraldusfirma KPMS Partner juhid Margus Mets ja Henri Käsper.

?Mõlema auto dokumendid ning võtmed jäid meile alles,? rääkis Käsperist paarisaja meetri kaugusel elav Mets. ?See tähendab, et vargad pidid kasutama mingit muud meetodit, kui meilt eelnevalt autovõtmete varastamine.?

Tallinna kriminaalpolitsei autojälitusgrupp kahtlustab Audide varguses vene keelt kõnelevaid mehi, kes jäid augusti alguses politseile vahele Audi A6 vargusekatsel. Politsei võttis nad kinni Siili tänaval korraldatud varitsusel.

Politsei teatel vabastati aga Vitalit Siili tänaval oodanud kolmik mõni nädal tagasi vahi alt, sest kohtu hinnangul nappis meeste vastu süütõendeid. Kuna nädalavahetusel alanud Audide varguste käekiri on sarnane, kahtlustabki politsei, et mehed üritavad endiselt täita neile Baltikumi kolleegidelt laekunud tellimust.

Kõik nädalavahetusel varastatud Audid kadusid öisel ajal tänavalt. Vargad vedasid masinad minema kas slepis või käivitasid spetsiaalse elektroonilise seadme abil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing