Metanool varastati ühest Eesti ettevõttest, mille nime veel ei avalikustata

26. september 2001, 16:34

Keskkriminaalpolitsei (KKP) töötajad tegid kindlaks isikud, kes varastasid ühest esialgu anonüümsest Eesti ettevõttest surmajuhtumid põhjustanud metanooli, teatas politseiameti pressiesindaja Indrek Raudjalg.

KKP pidas esmaspäeval ja teisipäeval kinni kaks Pärnumaalt pärit noormeest, kes tunnistasid üles, et varastasid ööl vastu 6. septembrit ühe firma ruumidest kümme 200-liitrist plekkvaati metanooliga. Nimetatud firma oli metanooli omandanud seaduslikult ja kasutas seda oma tegevuses.

Ettevõtte nime ja tegevuskohta ei saa Raudjala sõnul uurimise huvides veel nimetada, kuid paari päeva pärast on see tõenäoliselt võimalik. Raudjalg kinnitas, et tegemist ei ole Viru Keemia Grupiga, mis tarbib aastas kümneid tuhandeid tonne metanooli.

Edasi liikus metanool kinni peetud Sergei (s. 1967) kätte ja temalt omakorda aserite Telmani (s. 1961) ja Hidzrani (s. 1963) vahendusel Aleksandri (s. 1962) valdusse, kes antud koguse omakorda erinevatele isikutele edasi müüs.

Kokku viibib kuriteoga seoses kahtlustatavatena vahi all kaheksa inimest. Kuna KKP jätkab antud juhtumi asjaolude väljaselgitamist, pole hetkel võimalik eeluurimise huvides jagada täpsemaid kommentaare.

Kolmapäevase seisuga on arvatavalt metanoolimürgituse tõttu hukkunud inimeste arv 59.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing