Ülo Toomsalu • 8. oktoober 2001 kell 5:17

Eurovisiooni pileti hind ulatub tuhande kroonini

Eurovisiooni lauluvõistluse korralduskomitee kinnitab sel nädalal telekontserdi lavakujunduse, millest sõltub üksikmüüki jõudvate piletite hulk. Korraldajate sõnul kujuneb pileti hind kõrgeks, jäädes siiski mitu korda alla eelmise aasta lõppkontserdile Taanis, kirjutab Postimees.

Lauluvõistluse peakorraldaja Juhan Paadami sõnul pole veel võimalik öelda, kui palju lõppkontserdi pileteid läheb müüki Eestis ja kui palju neist jõuab huvilisteni välismaal.

?Meil on kohustus mahutada Saku Suurhalli välisdelegatsioonide liikmed, külalised ja sponsorid,? sõnas Paadam. ?Alles lavakujunduse valmimisel selgub, kui palju toole saali üleüldse jääb. Me oleme arvestanud 3000 vabamüügi piletiga.?

Peakorraldaja rõhutas, et tegu on siiski telesaatega, kus krõbeda hinnaga pileti lunastanud pealtvaatajad on stuudiopublik, mitte aga kontserdikülastajad.

Paadami hinnangul on kõige olulisem, et kontserdistuudioks muudetav Saku Suurhall mahutaks vajalikul hulgal kaameraid, kilomeetrite viisi kaableid ja helipulte ning et teletöötajad saaksid seal hõlpsasti ringi liikuda.

Võimalikele asjahuvilistele tuletas lauluvõistluse peakorraldaja meelde, et neil on võimalus tulla vaatama ka peaproove eelmisel päeval ja lõppkontserti hommikul.

Mõlema eelkontserdi piletid maksavad vähem kui lõppkontserdil, mis 25. mai õhtul otsesaatena Euroopa televaatajateni jõuab.

?Pileti hinna puhul on tegemist poliitilise otsusega,? nentis oktoobri algusest lauluvõistluse produtsendina töötav BDG juhatuse esimees Peeter Rebane. ?Odav pilet oleks eestlastele küll taskukohasem, ent teisalt tähendaks see suurema summa võtmist maksumaksja taskust.?

Rebane tunnistas, et tegu on läbi aegade Eesti kõige kõrgeima piletihinnaga, samas aga ka suurima eestlaste korraldatud projektiga.

Möödunud aastal tõusis Taanis lõppkontserdi hind mustal turul ligi 5000 Eesti kroonini.

Hetkel kuum