Helenius hoiatab ülepakkumise eest

09. oktoober 2001, 00:00

Kuidas mõjutab praegune olukord Eesti majanduskeskkonda?
Rünnakud toovad ebakindlust finantsturgudele. Nüüd on küsimus selles, kas need rünnakud on edukad. Kui 3-4 nädala pärast selgub, et Taleban on suudetud kukutada, siis on see hea uudis turgudele. Kui aga kaasneb palju kaotusi ja sõdurid saavad surma, muutuvad inimesed närviliseks. Näiteks kui Osama bin Ladenil õnnestub korraldada vasturünnakuid, võetakse seda väga halvasti vastu.

Mida saavad Eesti ärimehed teha olukorraga kohanemiseks?
Parim soovitus on jätkata normaalset igapäevast tegevust. See, mis praegu toimub, on selgelt ülemaailmne langus. Enamikul firmadel on olemas kõrgemate riskide maandamise poliitika. Eesti on täpselt nii kaugel ja nii turvaline nagu iga teine riik maailmas. Reageerida tasub ainult tegelikust olukorrast lähtudes. Kui üle reageerida, võib asi väga kulukaks minna. Valitsused ja keskpangad julgustavad tarbimist ja ebakindlus on ajutine, see saab 2?4 nädala jooksul lahenduse. Majandusväljaanded kirjutavad, et majandus on põhja ligidal, raske on arvata, et võib veel hullemaks minna. Muutused pole enam kaugel.

___________________________________________

Afganistani rünnak jättis finantsturud paanikata

Kõik ootavad suurt pauku

Pangajuht soovitab praegu säästa

Rünnak seotud kogu protsessiga

Sõda olukorda kardinaalselt ei muuda

Islamiriigid protestivad ägedalt

Aktsiaturud kardavad uusi terrorirünnakuid

Terroristlike rünnakute oht maailmas suureneb

Ühendriigid ründavad Powelli doktriini järgi

Auküsimus võib vallandada maailmasõja

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing