Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Topelttollide kaotamise vajalikkus ja võimalikkus

  Minu välisministriks oleku ajal jõudsid Eesti ja Vene delegatsioon põhimõttelisele kokkuleppele topelttollide kaotamises, kuid seni ei ole see rakendunud. Kõigi Venemaaga sõlmitavate majandusalaste lepete, sh topelttollide kaotamise otsustamine on kahetasandiline. Kuigi äriringkonnad võivad leppeid pooldada ja majandusministeerium need välja töötada, paneb Venemaa välisministeerium neile veto peale. rahandusminister Siim Kallas (ÄP 05.07.2000)
  ___________________________________________
  Mis puutub enim kõneldud kaubandus- ja majanduskoostöö lepingusse, siis selle sõlmib Venemaa Eestiga niikuinii, johtuvalt soovist saada maailma kaubandusorganisatsiooni WTO liikmeks. Kahetsusväärsel kombel raiskab Vene pool oma nappe energiavarusid tähelepanu kõrvalejuhtimisele. peaminister Mart Laar (ÄP 08.06.2001)
  ___________________________________________
  Majanduslepingute puudumise tõttu Eesti ja Venemaa vahel kehtivad meie ettevõtjatele Venemaa turul takistavad barjäärid ? topelttollid. Minu sõnum Kasjanovile kõlab, et on aeg majandussuhteid takistavad tegurid kõrvaldada. Arvan, et pooled asuvad praegu väga lähedal barjääride kõrvaldamisele.
  Seni on majanduslepingute sõlmimist takistanud mittemajanduslikud põhjused. Eesti valitsus teatas valmisolekust registreerida Moskva patriarhaadi alluvuses tegutsev vene õigeusu kirik, millega astus päris tõsise sammu majandussuhete korrastamiseks. suurettevõtjate delegatsiooni juht Aadu Luukas (ÄP 10.10.2001)
  ___________________________________________
  Eesti valitsus suhtub suurettevõtjate püüdlustesse toetavalt, kuid ilma suuremate lootusteta. Veepiisk uuristab ka lõpuks kivi. peaministri välisnõunik Simmu Tiik (ÄP 10.10.2001)
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Suur galerii: InvesteerimisFestivali esimene päev
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.