Ülo Toomsalu • 17. oktoober 2001 kell 6:12

Ametniku trellide taha saatnud ärimees kadunud

Tallinna kriminaalpolitsei peab tapetuks kaks kuud tagasi teadmata kadunuks jäänud ärimees Vladimir Pashkovskit, kelle initsiatiivil kaitsepolitseis algatatud kriminaalasi altkäemaksu väljapressimisega tegelenud linnaametniku Aleksandr Pahmurko suhtes lõppes viimase vangipanekuga, kirjutab Eesti Päevaleht.

Väikeärimees Pashkovski (45) jäi kadunuks 28. augustil, kui ta istus Lasnamäel Mahtra tänaval asuva kontori ees enda valgesse Volkswagen Transporter kaubikusse (reg.nr. 577 AMK) ja sõitis teadmata suunas. Sellest hetkest alates puudub mehest igasugune info.

Kuna leitud pole ka ta autot, peab Tallinna kriminaalpolitsei tõenäoliseks, et mees on tapetud. ?Mõrva põhjus võib olla tema poolt kaitsepolitseile antud tunnistused endise Lasnamäe linnaosa asevanema Aleksandr Pahmurko kohta, mistõttu viimane vangi pandi,? ütles mõrvagrupi komissar Artur Tshulitski.

Kõrgharidusega insener ja ühte last kasvatanud Pashkovski pöördus 1999. aasta sügisel kaitsepolitseisse, sest Pahmurko pressis talt välja 35 000 krooni ähvardusega mitte pikendada mehe firma kauplemisluba.

?Politseil pole andmeid nagu oleks Pashkovskit ähvardatud,? ütles pealinna kriminaalpolitseinik. ?Samas on selge, et Pahmurko või tema endisest politseinikust vennaga tülli minna oli riskantne käik, millele võis ennustada halba lõppu.?

Hetkel kuum