• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Isamaaliit maadleb valimiskünnisega

  Toompea võimukoalitsiooni liiderpartei Isamaaliidu toetus valijaskonnas on langenud riigikogusse pääsuks nõutava kriitilise viie protsendi lähedale, selgus Eesti Päevalehe tellitud värskest arvamusuuringust.

  Oktoobri alguses toimunud uuringu käigus vastanud üle 900 valimisealisest inimesest vaid kuus protsenti annaks juhul, kui parlamendivalimised toimuks praegu, oma hääle koalitsiooni juhtivale Isamaaliidule, kirjutab Eesti Päevaleht. Riigikogusse pääsemise valimiskünnis on viis protsenti.
  ?Kui see kuus protsenti peaks tõeks osutuma, siis on see muidugi masendav,? ütles Isamaaliidu aseesimees Mart Nutt.
  Nuti sõnul on Isamaaliit teadlik sellest, miks nende toetajaskond on vähenenud ja üritab olukorrast õppida.
  ?Valimisteni on poolteist aastat ja meil pole mõtet pead jaanalinnu kombel liiva alla peita,? ütles aseesimees Nutt. ?Samas on selge, et Isamaaliit kannatab kogu valitsussektori tegematajätmiste pärast.?
  Isamaliidu toetus püsis kõige kõrgemal ? 20 protsendi lähedal ? 2000. aasta alguses, misjärel algas stabiilne langus.
  ?Isamaaliitu tabab praegu sama saatus, mis kunagist Koonderakonda, kes koalitsiooni keskmes olles kaotas oma näo,? rääkis Kivirähk.
  Suurima, 18protsendilise toetuse pälvis ES Turu-uuringute küsitletute hulgas opositsiooniline Keskerakond. Presidendivalimised võitnud Rahvaliidu toetus oli kümme protsenti.
  Kolmikliidu kogutoetus on 26 protsenti ehk kaks protsenti väiksem kui peamistel opositsiooniparteidel Keskerakonnal ja Rahvaliidul kokku. Reformierakonda toetab küsitluse järgi 11 protsenti ja Mõõdukaid üheksa protsenti vastanutest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: hüvasti, administraator ja garderoobitädi!
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Raadiohommikus: olümpiavõitja, muusik, valimised ja linnaruum
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.