Tõnis Arnover • 19 oktoober 2001

Romano Prodi arvustas suure kolmiku minitippkohtumist

Euroopa Komisjoni esimees Romano Prodi ja mitme Euroopa Liidu väikeriigi esindajad on pahased, et kolm ELi suurriiki ? Saksamaa, Prantsusmaa ja Suurbritannia ? on otsustanud täna ELi tippkohtumise eel Gentis korraldada isekeskis suletud uste taga kohtumise, kus tuleb arutusele nende sõjaline koostöö USA terrorismivastes võitluses, kirjutab Finacial Times.

Prodi nimetas Brüsselis häbistavaks olukorda, kus nii tähtsa küsimuse arutamisele on kutsutud ainult osa riike.

Prantsusmaa presidendi Jacqus Chiraci esindaja ütles, et kuna need kolm riiki annavad USAle terrorismivastases võitluses sõjalist abi, siis peavad nad vajalikuks pidada tipptasemel nõu 11. septembri järel kujunenud olukorra üle.

Hetkel kuum