Compaq kaotas turuosa Euroopas

26. oktoober 2001, 10:05

Maailma juhtivate arvutitootjate hulka kuuluv Compaq Computer Corp. kaotas kolmandas kvartalis turuosa personaalarvutite müügi järsu kahanemise tõttu Euroopas, kirjutab Wall Street Journal Europe.

Turu-uuringuid teostava firma International Data Corp. esialgsete andmete kohaselt langes personaalarvutite müük Lääne-Euroopas 12 protsenti, mis peegeldab majandusliku olukorra kehvenemist regioonis. Sellele vaatamata jäi kompanii 14,5 protsendilisega turuosaga liidriks piirkonnas, mis hõlmab Euroopat, Lähis-Ida ja Aafrikat (EMEA). Möödunud aasta samal ajal oli Compaqi turuosa 15,5 protsenti.

Viie suurema tootja hulgas suutis ainsana müügitulemust EMEA piirkonnas kasvatada Dell Computer Corp<GR#US.DELL>, kelle turuosa kasvas 10,4 protsendini. Kolmandal kohal asub Jaapani Fujitsu Ltd ja Saksa Siemens AG ühisfirma Fujitsu Siemens Computers, neljandal kohal Hewlett-Packard <GR#US.HWP> ja viiendal IBM <GR#US.IBM>.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing