• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiülevaade: Euroopa aktsiaturgudelt oodatakse kiiret langust

  Eilne USA börside kiire langus, Argentiinat tabanud võlakriis ning nädala lõpus suure tõenäosusega tulevad kehvad USA makromajandusnäitajaid panevad täna suure löögi alla ka Euroopa aktsiaturud.

  Kohalikul börsil on suurim kaotusvõimalus välisturgudel kõige enam koos käival Eesti Telekomi aktsial.
  Möödunud nädalal mõõdukat tõusu näidanud börsi liideraktsiatest lasti eile õhku välja samas kui vähemlikviidsete aktsiate hinnanoteeringud seisid madala aktiivsusega börsipäeval läinud reedeste hinnatasemete juures.
  Enim kaubeldud Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia, mis suutis peale majandustulemuste avaldamist möödunud nädalal 143 krooni peal ära käia, võitles eile sellega, et ta 140 kroonist läbi ei kuku. Kuigi päevasiseselt käis aktsia ära 139,50 krooni peal suutis ta siiski kosutada ja lõpetada 140 kroonil ehk 1,7% madalamal kui reedel.
  Umbes samapalju kukkus eile keskmiselt ka Euroopa pangandussektor, millele aitas hoo sisse Hansapangast paarkümmend korda suurema tulubaasiga Hispaania pangandusgigant BSCH, mis alandas oma selle aasta kasumiprognoosi.
  Alla miljoni kroonise käibega kaubeldud Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia nõrgenes päevaga sama palju kui Hansapanga aktsia. 1,7%ne langus tähendas 56,50 kroonist sulgemishinda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Täna on valimispäev – viimane võimalus oma hääl anda! Eelhääletamisel osales 39,6% valijatest
448 valimisjaoskonda üle Eesti on täna avatud kella 9.00 hommikul kuni kella 20.00 õhtul. Valija saab oma linnas või vallas, Tallinnas linnaosas hääletada ükskõik millises jaoskonnas.
448 valimisjaoskonda üle Eesti on täna avatud kella 9.00 hommikul kuni kella 20.00 õhtul. Valija saab oma linnas või vallas, Tallinnas linnaosas hääletada ükskõik millises jaoskonnas.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.