30 oktoober 2001

Börsiülevaade: Euroopa aktsiaturgudelt oodatakse kiiret langust

Eilne USA börside kiire langus, Argentiinat tabanud võlakriis ning nädala lõpus suure tõenäosusega tulevad kehvad USA makromajandusnäitajaid panevad täna suure löögi alla ka Euroopa aktsiaturud.

Kohalikul börsil on suurim kaotusvõimalus välisturgudel kõige enam koos käival Eesti Telekomi aktsial.

Möödunud nädalal mõõdukat tõusu näidanud börsi liideraktsiatest lasti eile õhku välja samas kui vähemlikviidsete aktsiate hinnanoteeringud seisid madala aktiivsusega börsipäeval läinud reedeste hinnatasemete juures.

Enim kaubeldud Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia, mis suutis peale majandustulemuste avaldamist möödunud nädalal 143 krooni peal ära käia, võitles eile sellega, et ta 140 kroonist läbi ei kuku. Kuigi päevasiseselt käis aktsia ära 139,50 krooni peal suutis ta siiski kosutada ja lõpetada 140 kroonil ehk 1,7% madalamal kui reedel.

Umbes samapalju kukkus eile keskmiselt ka Euroopa pangandussektor, millele aitas hoo sisse Hansapangast paarkümmend korda suurema tulubaasiga Hispaania pangandusgigant BSCH, mis alandas oma selle aasta kasumiprognoosi.

Alla miljoni kroonise käibega kaubeldud Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia nõrgenes päevaga sama palju kui Hansapanga aktsia. 1,7%ne langus tähendas 56,50 kroonist sulgemishinda.

Hetkel kuum