• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiülevaade: aktiivsus kasvamas, oma osa Eesti Telekomil ja Merkol

  Tallinna börsil oli tänasele suhtelisele vaiksusele vaatamata viimase kuue päeva aktiivseim börsipäev. Tehingute arv kasvas 75ni tänu investorite kasvanud huvile Eesti Telekomi vastu. Väikest ostuhuvi tunti ka kolmanda kvartali tulemused avaldanud Merko Ehituse vastu.

  Eelmisel aastal Eesti suurimaks ehitusfirmaks kasvanud ettevõtte aktsia kasvas päevaga 1,6% ning tõusis 37,37 kroonini.
  Kuigi Merko Ehituse kvartalikasum kasvas 1,57 kroonilt 2,57 kroonini aktsia kohta teeb veidi murelikuks käibe ligi 15% langus.
  Mõneti võib siis rolli mängida suurete projektide kaootiline lisandumine kui ka see, et kohalikul ehitusturul on suuremad projektid lõppemas ning seetõttu pole ka lähiajal suurt kasvu oodata.
  Suuresti mängib selles osas rolli ka ebastabiilsemaks muutunud majanduskeskkond, kus suuremahulisi reaalinvesteeringuid paremate aegade peale edasi lükatakse.
  Päevasiseselt poolteist protsenti kerkinud Eesti Telekomi aktsia lõpetas aktiivse kauplemise taustal 57,25 kroonil ehk 0,4% kõrgemal kui eile.
  Kerge positivism võis olla tingitud USA Keskpanga teisipäevaõhtusest intressikärpest, mis on andnud täna vaikset optimistliku tooni ka Euroopa telekomisektoris.
  Samas on investorid küllalt skeptilised ning küsivad, et mis juhtub siis kui USA Keskpank madalale kistud intressikärbete tõttu enam turgu toetada ei saa.
  Eile oma kvartalitulemused avaldanud Saku Õlletehase <GR#EE.SAKU> aktsia sulgus passiivse kauplemisega börsipäeval 59 kroonil ehk tasemel, kus ta viibis viimati kaks ja pool kuud tagasi.
  Viimasel ajal suure ostusurve ja investorite kõrgendatud tähelepanu all olnud Kalevi <GR#EE.KALEV> aktsia tõusis 21,50 kroonil ehk ligi 6% kõrgemale eilsest sulgemishinnast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.