Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Standard ei varasta, võltsi ega klooni

  Taas kord on lühikese aja jooksul Standardit süüdistatud võltsimises (ÄP 06.11. ?Konkurent süüdistab Standardit varguses?) ja taas tuleb asuda pilvede tagant päikest välja tooma. On selge, et OÜ Sekvoia hakkas pärast seda, kui suurem osa tema allhankest laekuvast käibest siirdus oluliselt efektiivsemasse Standardisse otsima võimalusi, et eestlaslikul moel ?ära panna?.
  Tüli, mis käimas on, ei ole õnneks sisuliselt küll suunatud otseselt Standardi vastu, OÜ Sekvoia on pöördunud endise ostja ja suure hankija vastu ja kahandab sellega enda usaldusväärsust. Kui allhankija ei ole rahvusvahelisel tasemel usaldusväärne, mõjub see kogu Eesti allhanketööstusele negatiivselt.
  Võib kindlalt kinnitada, et käesoleva vaidluse objektiga, diivaniga ?Ullrika?, identse välimusega diivaneid toodetakse maailmas juba vähemalt kümmekond aastat. Samuti võib selliseid leida meie partneri Eureka-Import OY 1996. aasta kataloogist. OÜ Sekvoia on registrisse kantud 20. oktoobril 1997. aastal ja autorit tuleb seega otsida väljastpoolt Eestit.
  Standardit mööblivõltsijana vaadelda takistavad asjaolud, et oleme ainuke mööblitootja, kes peab palgal 3 Eestis tippu kuuluvat disainerit. Hiljutisel sisustusmessil tõime välja 10 uut mudelit, mille arenduskulud lähenesid miljonile kroonile. Lisanduvad märksa suuremad turunduskulud. Samas moodustab allhange Standardi käibest vaid 8.
  Mis aga teeb kogu loo juures meele eriti mustaks, on Äripäeva pealkirjades kasutatud terminid ?ideevargus?, ?võltsimiskahtlused? ja ?kloonimine?. Paljud inimesed ju ei loe lehte kunagi põhjalikult, vaatavad vaid pealkirju ja jäävadki arvama, et meie siin tegeleme vaid sellega, millest pealkirjad kõnelesid. Jäägu need pealkirjad Äripäeva toimetajate südametunnistusele.
  Teine ja hoopis olulisem asi puudutab Tolliametit. Ei saa ju kuidagi nõus olla, et keegi teavitab Tolliametit enda kahtlustest ja eksporditav saadetis peatatakse ning toll asub määrama, kes on autor.
  Niimoodi võib ju meist igaüks avaldada kahtlust mingi saadetise üle ja see arestitakse 10 päevaks. Üheksandal päeval aga helistame ja teatame, et tegime nalja. Sellised naljad maksavad aga raha ja keegi peab nad ka kinni maksma. Kui näiteks OÜ Sekvoia autoriõigused ei osutu põhjendatuteks, mis on ka üsna tõenäoline, tuleb Tolliametil ehk Eesti riigil hüvitada Eureka-Import OY?le saadetise hilinemise ja võimaliku riknemise kulud. Samuti oli kuulda, et üks meie diivan reisib Tallinnas mööda ekspertiise, antud juhul aga kasutatakse tarneklauslit EXW, mis tähendab, et kaup kuulub juba Standardi uksest väljumisel ostjale.
  AS Standard tahab olla eestvõtjaks ja asuda selgust tooma disainilahenduste autorluse teemadesse Eestis. Viimasel sisearhitektide liidu koosolekul sai selline otsus tehtud. Asume tegutsema.
 • Hetkel kuum
Peaasi, et silm säraks ja pirn põleks
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tuuleaktsiatele hakkab peatselt puhuma pärituul
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Politseijuht: nõrkustele keskendumine teeb keskpäraseks
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Elektrifirma kogemus särtsuautodega: kõikide kulude ennustamisega pole pihta läinud
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eurovalimistel soovib osaleda üheksa erakonda ja kuus üksikkandidaati
Riigi valimisteenistusele laekusid tähtajaks üheksa erakonna ja kuue üksikkandidaadi avaldused Euroopa Parlamendi valimistel kandideerimiseks.
Riigi valimisteenistusele laekusid tähtajaks üheksa erakonna ja kuue üksikkandidaadi avaldused Euroopa Parlamendi valimistel kandideerimiseks.
Novira Capitalil sai Riias valmis ärikvartal
Eesti kinnisvaraarendaja Novira Capital ja Leedu investeerimisfondi Evernord Real Estate Fund III koostöös valmis Riia kesklinnas 70 miljonit eurot maksma läinud ärikvartal Novira Plaza.
Eesti kinnisvaraarendaja Novira Capital ja Leedu investeerimisfondi Evernord Real Estate Fund III koostöös valmis Riia kesklinnas 70 miljonit eurot maksma läinud ärikvartal Novira Plaza.