Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Standard ei varasta, võltsi ega klooni

  Taas kord on lühikese aja jooksul Standardit süüdistatud võltsimises (ÄP 06.11. ?Konkurent süüdistab Standardit varguses?) ja taas tuleb asuda pilvede tagant päikest välja tooma. On selge, et OÜ Sekvoia hakkas pärast seda, kui suurem osa tema allhankest laekuvast käibest siirdus oluliselt efektiivsemasse Standardisse otsima võimalusi, et eestlaslikul moel ?ära panna?.
  Tüli, mis käimas on, ei ole õnneks sisuliselt küll suunatud otseselt Standardi vastu, OÜ Sekvoia on pöördunud endise ostja ja suure hankija vastu ja kahandab sellega enda usaldusväärsust. Kui allhankija ei ole rahvusvahelisel tasemel usaldusväärne, mõjub see kogu Eesti allhanketööstusele negatiivselt.
  Võib kindlalt kinnitada, et käesoleva vaidluse objektiga, diivaniga ?Ullrika?, identse välimusega diivaneid toodetakse maailmas juba vähemalt kümmekond aastat. Samuti võib selliseid leida meie partneri Eureka-Import OY 1996. aasta kataloogist. OÜ Sekvoia on registrisse kantud 20. oktoobril 1997. aastal ja autorit tuleb seega otsida väljastpoolt Eestit.
  Standardit mööblivõltsijana vaadelda takistavad asjaolud, et oleme ainuke mööblitootja, kes peab palgal 3 Eestis tippu kuuluvat disainerit. Hiljutisel sisustusmessil tõime välja 10 uut mudelit, mille arenduskulud lähenesid miljonile kroonile. Lisanduvad märksa suuremad turunduskulud. Samas moodustab allhange Standardi käibest vaid 8.
  Mis aga teeb kogu loo juures meele eriti mustaks, on Äripäeva pealkirjades kasutatud terminid ?ideevargus?, ?võltsimiskahtlused? ja ?kloonimine?. Paljud inimesed ju ei loe lehte kunagi põhjalikult, vaatavad vaid pealkirju ja jäävadki arvama, et meie siin tegeleme vaid sellega, millest pealkirjad kõnelesid. Jäägu need pealkirjad Äripäeva toimetajate südametunnistusele.
  Teine ja hoopis olulisem asi puudutab Tolliametit. Ei saa ju kuidagi nõus olla, et keegi teavitab Tolliametit enda kahtlustest ja eksporditav saadetis peatatakse ning toll asub määrama, kes on autor.
  Niimoodi võib ju meist igaüks avaldada kahtlust mingi saadetise üle ja see arestitakse 10 päevaks. Üheksandal päeval aga helistame ja teatame, et tegime nalja. Sellised naljad maksavad aga raha ja keegi peab nad ka kinni maksma. Kui näiteks OÜ Sekvoia autoriõigused ei osutu põhjendatuteks, mis on ka üsna tõenäoline, tuleb Tolliametil ehk Eesti riigil hüvitada Eureka-Import OY?le saadetise hilinemise ja võimaliku riknemise kulud. Samuti oli kuulda, et üks meie diivan reisib Tallinnas mööda ekspertiise, antud juhul aga kasutatakse tarneklauslit EXW, mis tähendab, et kaup kuulub juba Standardi uksest väljumisel ostjale.
  AS Standard tahab olla eestvõtjaks ja asuda selgust tooma disainilahenduste autorluse teemadesse Eestis. Viimasel sisearhitektide liidu koosolekul sai selline otsus tehtud. Asume tegutsema.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Suur galerii: InvesteerimisFestivali esimene päev
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.