• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pooljuhtide tootja Infineoni kvartalitulemus vastas mustale stsenaariumile

  Euroopa suuruselt teine pooljuhtide tootja Infineon Technologies AG kinnitas oma majandustulemustes analüütikute kõige mustemat nägemust, raporteerides oma väga suurest neljanda kvartali kahjumist, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

  Pärast STMicroelectronic`ut Euroopa suuruselt teine pooljuhtide tootja teatas, et ta kvartalikahjum suurunes kvartaliga 371 mln eurolt 523 mln euroni (8,2 mld krooni).
  Analüütikud ootasid ettevõtte kahjumit suurusjärgus 330-526 mln eurot.
  Võrreldes eelmise kvartaliga kahanes ettevõtte käive 15% ning võrreldes aastataguse ajaga 55%, jäädes vaid 1,09 mld euroni (17 mld krooni).
  Maailma suuruselt neljas mälukiipide tootja on saanud osaliselt löögi sellest, et dünaamilise muutmälu (DRAM) hinnad on kukkunud kolmandikuni tootmiskuludest, kuna nõudlus on ärakukkunud ja varud on paisunud.
  Kõik ettevõtte pearivaalid on viimase kvartali jooksul teatanud, et nende mälukiipide sektorid on kahjumis.
  Veidi lohutavaks osutas aga ettevõtte aruandes see, et turult oodatakse sel aastal 30% langust ning mõõdukat tõusu juba järgemisel aastal.
  ?Turu areng jääb järgemise kuue kuu jooksul ebakindlaks ja on mõjutatud nii maailmamajanduse jahtumisest kui ka poliitilisest ebakindlusest maailmas,? kirjutas ettevõtte oma aruandes.
  Infineoni aktsia oli kella 10:40 Berliini börsile tõusnud 3,1%, tasemeni 20,77 eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Adam Erki Enok: elekter on kallis. Aga kes investeeriks tootmisesse, kui hind võib nulli kukkuda?
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
USA aktsiaturud alustasid uut nädalat langusega
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid esmaspäeva langusega ning tähtsaid uudiseid, mis oleks investorite meeleolusid tunduvalt muutnud, ei ilmunud. Jätkuvalt muretsetakse kõrge inflatsiooni ja rahapoliitika karmistamise pärast, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid esmaspäeva langusega ning tähtsaid uudiseid, mis oleks investorite meeleolusid tunduvalt muutnud, ei ilmunud. Jätkuvalt muretsetakse kõrge inflatsiooni ja rahapoliitika karmistamise pärast, vahendab Reuters.
Sõõrumaa meelitas enda juurde ühe Wise'i finantsjuhi
Eesti päritolu finants-startupi Wise Aasia ja Lähis-Ida piirkonna finantsjuht Nataliya Gavrylova hakkab edaspidi arendama Urmas Sõõrumaale kuuluvat Foruse platvormimajandust.
Eesti päritolu finants-startupi Wise Aasia ja Lähis-Ida piirkonna finantsjuht Nataliya Gavrylova hakkab edaspidi arendama Urmas Sõõrumaale kuuluvat Foruse platvormimajandust.
Eestlane jätab kasutatud Ferrari poodi ja eelistab uut
Ferrari Eesti esinduse juht Torsten Kihlmann ütles, et Eesti ostja eelistab soetada endale uue superauto, suur osa kasutatud isenditest rändab aga Kesk-Euroopasse.
Ferrari Eesti esinduse juht Torsten Kihlmann ütles, et Eesti ostja eelistab soetada endale uue superauto, suur osa kasutatud isenditest rändab aga Kesk-Euroopasse.
NATO peasekretär lubab Baltikumile suuremat kaitset
NATO alliansi idatiiba ootab ees suurem tugevdamine ning kavas on loobuda kaitseplaanidest, mis nägid ette Balti riikide vabastamist alles poole aasta möödudes.
NATO alliansi idatiiba ootab ees suurem tugevdamine ning kavas on loobuda kaitseplaanidest, mis nägid ette Balti riikide vabastamist alles poole aasta möödudes.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.