• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Võru linn uuendas bussiliinide sõidusoodustusi

  Võru linnavolikogu otsustas eile ühehäälselt alates detsembrist kehtestada linnasisestel bussiliinidel soodus üksikpilet hinnaga kolm krooni ning kinnitas määruse, mis sätestab kõik sõidusoodustused linnaliinidel, kirjutab Võrumaa Teataja.

  Linnavalitsuse sotsiaalnõunik Toivo Teekel tõdes, et linnasisese transpordiga seotud probleemid on juba pikemat aega korraldamata (kehtivad 1994. aasta otsused ? toim). ?Inimesed on mures, nüüd muutub asi konkreetsemaks,? kinnitas ta.
  Vastuvõetud määruse kohaselt saavad sooduspiletiga sõidu õiguse pensionärid ja raske puudega isikud (esitada tuleb kas pensionitunnistus või VEKi otsus koos pildiga dokumendiga), sügava puudega isiku, puudega lapse või Vabadussõja veterani saatja, kolme ja enama alla 18aastase lapsega perede vanemad või vanematega võrdsustatud isikud (esitada sotsiaalabitalituse tõend) ning kuni 30. juunini ka õpilased ja üliõpilased õpilaspileti ettenäitamisel. ?Sooduspileti saab ainult eelmüügist,? rõhutas Teekel.
  Linnapea Tõnu Jõgi lisas, et linnavalitsus pidas vajalikuks asjadega kiirustada, kuna praegu pole invaliididele kehtivad soodustused kooskõlas uue puuete terminoloogiaga.
  Ühistranspordi seaduse alusel omavad linnaliinidel tasuta sõidu õigust Vabadussõja veteranid, eelkooliealised lapsed, puudega lapsed, sügava puudega 16aastased ja vanemad isikud ning nägemispuudega isikut saatev juhtkoer.
  Volikogu määrus annab Võru linna liinivedudel tasuta sõidu õiguse ka 70aastastele ja vanematele isikutele ning Võrumaa Sõjameeste Ühenduse liikmetele, selleks tuleb neil esitada pildiga dokument. Tasuta sõidu õigust ei oma enam linnavalitsuse sotsiaaltöötajad, teise grupi invaliidid ja kaitseväe ajateenijad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
FI ekspert: intressi fikseerimine on pankadele kasumi võtmise koht
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Disney maksis F1 ülekannete eest 15 korda rohkem
Teiste ülekandefirmadega F1 sarja näitamisõiguste pärast konkureerinud Disney nõustus maksma 15 korda senisest enam, teatas Bloombergi allikas.
Teiste ülekandefirmadega F1 sarja näitamisõiguste pärast konkureerinud Disney nõustus maksma 15 korda senisest enam, teatas Bloombergi allikas.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Nike väljub täielikult Venemaalt
USA spordirõivaste tootja Nike teatas neljapäeval, et lahkub Venemaalt täielikult, kirjutab Reuters. Lääne ettevõtete riigist lahkumise tempo kiireneb.
USA spordirõivaste tootja Nike teatas neljapäeval, et lahkub Venemaalt täielikult, kirjutab Reuters. Lääne ettevõtete riigist lahkumise tempo kiireneb.
Rootsis läheb kinnisvara odavamaks
Rootsis jätkus mais eluasemehindade langus, suurim oli langus oli Stockholmis, kirjutab Dagens Industri.
Rootsis jätkus mais eluasemehindade langus, suurim oli langus oli Stockholmis, kirjutab Dagens Industri.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.