Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ravi hinna tõus läheb arsti tasku

  Haiglajuhtide sõnul aitab täna haigekassa nõukogus arutatav raviteenuste hinna tõus täita vaid aastatega meditsiinis tekkinud rahalise tühimiku ja tõsta arstide palka, kuid ei taga patsiendile olulist kvaliteedimuutust, kirjutab Eesti Päevaleht.

  ?Mina ei julgeks küll öelda, et patsientidele kohe paradiis tekiks,? märkis Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Kaido Kotkas, kes esimese asjana personalil palka tõstaks. ?Ma ei suuda inimesi, lubadusi andes ja nägusid tehes, motiveerida.?
  Tema sõnul peaks eriarstidele määratav summa suurenema vähemalt 250 miljoni krooni võrra, et seda ka palkades tunda oleks.
  Suuremate muudatustena on kõne all olnud voodipäeva hinna tõstmine ja eriarsti visiiditasu suurendamine. Mõlema eest tasub haigekassa. Hinnatõusu suurus ei ole veel kinnitatud, kuid jääb ilmselt 15 ja 25 protsendi vahele. Voodipäeva hind on hetkel 240 krooni.
  Kaido Kotkase sõnul vajuks haiglate süsteem rahapuuduse jätkudes mõne aastaga kokku. ?Paari aastaga oleme jõudnud olukorda, kus haiglad peatselt oleksid suutnud anda ainult vältimatut abi. Hinnatõus aitab sellist aega edasi lükata,? rääkis ta.
  Kotkas lisas, et voodipäeva hinna tõstmine aitab haiglal ka inventari uuendada. ?Piltlikult: leivategijatele võib ka öelda, et tootke ühekroonist leiba. Esialgu saaks sellega võib-olla hakkamagi, aga varsti langeks aparatuur rivist välja, elekter jääks maksmata ja lõpuks tuleb tootmine lõpetada,? kirjeldas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Minu portfellist kadus pea aasta tootlus
Järjekordne langust täis kuu jääb selja taga. Seekord kadus minu portfelli väärtusest pea 4% ja kuu lõppes üle pika aja allpool miljoni euro taset.
Järjekordne langust täis kuu jääb selja taga. Seekord kadus minu portfelli väärtusest pea 4% ja kuu lõppes üle pika aja allpool miljoni euro taset.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Verston võitis 10 miljoniga Võrumaa teede riigihanke
Taristuehitaja Verston sõlmis transpordiametiga lepingu, mille kohaselt hakkab Verston järgmisel viiel aastal hooldama 1250 kilomeetrit Võrumaa peamisi maanteid.
Taristuehitaja Verston sõlmis transpordiametiga lepingu, mille kohaselt hakkab Verston järgmisel viiel aastal hooldama 1250 kilomeetrit Võrumaa peamisi maanteid.
Reformierakonna minister soovitab Tallinnal haigla raha välja võidelda riigieelarvest
Tallinna Haigla rajamine on kogu Tallinnale ja laiemalt tegelikkult ikkagi oluline ning ELi rahastusest ilmajätmise järel tuleb raha hakata taotlema riigieelarve strateegiast.
Tallinna Haigla rajamine on kogu Tallinnale ja laiemalt tegelikkult ikkagi oluline ning ELi rahastusest ilmajätmise järel tuleb raha hakata taotlema riigieelarve strateegiast.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.