Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börsiettevõtete kasum kukkus üle 70

  Samal ajal kui ettevõtete kulud püsid kõrgel, langesid toodangu hinnad kiiresti ning kokkuvõttes vähenes Ühendriikide suuremate börsifirmade kasum võrreldes eelmise aasta sama ajaga 72 protsenti, 30,56 miljardi dollarini (542 miljardit krooni), selgub majanduslehe The Wall Street Journal emafirma Dow Jones & Co 1370 ettevõtet hõlmavast uuringust.
  Kindlustussektori ettevõtete kasum kukkus järsult, eelmise aasta 3,7 miljardi dollari (66 miljardit krooni) suuruse kasumi asemel lõpetati tänavu samal ajal 1,64 miljardi dollari (29 mld krooni) suuruse kahjumiga.
  Lennundusfirmade kahjum oli kokku ligi 2,4 miljardit dollarit (43 mld krooni). Eelmise aasta samal ajal teenisid ettevõtted 736 miljonit dollarit (13 mld krooni) kasumit.
  Kuigi kolmanda kvartali tulemused on väga kehvad, usuvad paljud analüütikud, et praegune aeg on ettevõtete jaoks halvim ning edaspidi hakkavad asjad paremuse poole liikuma, kuid kiiret kasumite taastumist ei ole põhjust loota.
  The Wall Street Journal kirjutas, et investeerimispank J.P. Morgan Chase & Co prognoosib, et kasumite kasv ei taastu enne järgmise aasta kolmandat kvartalit.
  Ainsa positiivse asjana Dow Jonesi uuringus nimetavad analüütikud fakti, et kolmanda kvartali kasumite langus oli siiski 4 protsendipunkti võrra väiksem teise kvartali omast.
  Samas kardetakse, et aasta viimane kvartal ei tule sugugi parem, sest ettevõtted kipuvad sel ajal tavapäraselt oma bilansse puhastama, et uuel aastal uue hooga alustada. Lisaks ei ole tõenäoliselt sugugi mitte kõik ettevõtted suutnud terrorirünnaku kahjusid kokku arvestada.
  ?Terrorirünnaku mõju tuleb neljandas kvartalis suurem kui kolmandas,? prognoosib Howard Silverblatt Standard & Poor?sist.
  Thompson Financial/First Call?i analüüsidirektor Chuck Hill juhtis tähelepanu asjaolule, et ettevõtted annavad üha sagedamini kasumihoiatusi, teatades, et analüütikute kasumiootused on liiga kõrged.
  Ettevõtete tulemusi kärbivad põhiliselt kolm tegurit: müügimahtude vähenemine, müüdavate kaupade hinna langus ning jätkuvalt kasvavad kulud. Viimased on seotud põhiliselt personalikuludega.
  Ettevõtete tagasihoidlikud kasumid mõjutavad paratamatult aktsiahindu. BusinessWeek?i vanemökonomist William Wolman prognoosis, et turu langus peaks lõppema järgmise aasta alguses, kuid sellele ei järgne mitte kiire, vaid aeglane kasv. Praegune hinnatõus aktsiaturul võib kesta küll veel veidi aega, kuid mingeid rekordeid pole loota, sest aktsiaturg on ajalooliste standardite järgi ülehinnatud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Suur galerii: InvesteerimisFestivali esimene päev
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.