22. november 2001 kell 13:26

Ryanair kasvatab Euroopas turuosa

Iiri odavate hindadega lennufirma Ryanair avab täna Saksamaal Frakfurdi Hahni lennuväljal oma teise tegevuskeskuse Euroopas, heites väljakutse Lufthansale ning teistele traditsioonilistele lennuliinidele, edastab BBC.

?Tänu Ryanairile ja Frankfurdi Hahni lennuväljale on Lufthansa kõrgete hindadega monopol Saksa turul läbi,? ütles Ryanairi tegevjuht Michael O"Leary.

Samal ajal kui traditsioonilised lennufirmad koondavad töötajaid ja vähendavad lende, on odavamad lennukompaniid sektori probleemidest pääsenud. Sel kuul avaldatud tulemuste järgi kasvas Ryanairi kasum esimesel poolaastal 39%. Kahe viimase kuuga on Swissair ja Sabena kokku varisenud, odavamate hindadega kompaniidele eesotsas Ryanairi ja EasyJet and Go?ga ennustatakse turuosa kasvu. Lufthansa on juba loobunud nimetatud firmadega konkureerimisest mitmetel liinidel Londoni Stanstedi lennuväljale, sealhulgas Frankfurdist, Hamburgist ja Münchenist.

O"Leary sõnul pole olnud ?kunagi lihtsam kui praegu? Euroopas oma tegevust laiendada kuna teised lennuliinid liine kinni panevad.

Frankfurdist 60 km kaugusel asuv Hahni lennujaam on Ryanairi teine tegevuskeskus Euroopa mandriosas. Läinud aastal alustati lendusid Brüsseli Charleroi lennuväljalt. Ryanairil on baasid ka Dublinis ja Londoni Stanstedi lennuväljal.

Ryanair ei piirdu Saksamaaga vaid plaanib väljakutse heita ka Skandinaavia lennukompaniile SAS.

Hetkel kuum