• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  President Arnold Rüütel valiti aasta omavalitsussõbraks

  President pidas foorumil kõne, milles tutvustas omapoolseid lähtekohti kohaliku omavalitsuse edasise arengu kavandamisel. President rõhutas oma kõnes, et omavalitsused peaksid arvestama oma elanike soove ning hoolitsema kohalikku omapära kandva elulaadi püsimajäämise eest.
  President ütles oma kõnes, et kohaliku omavalitsuse reformi meetod peaks olema avatus ja koostöö omavalitsusüksuste, omavalitsusliitude, riigi ja omavalitsuste vahel ning omavalitsusreformiga seotud teemade üle arutlema ja lahendusi hindama tuleb kaasata erinevaid poliitilisi jõude ja ühendusi, teadlasi, vastava ala asjatundjaid ja eeskätt valdade ning linnade elanikke endid. Kohaliku omavalitsuse reformi eesmärgiks on aga Eestimaal elav inimene, kellel on õigus turvalisele elukeskkonnale ja kus tal on võimalik realiseerida talle põhiseadusega tagatud õigusi ning kanda nendega seotud kohustusi. President avaldas lootust, et foorumi arutelusid saadavad ka reaalsed teod ja muutused meie kohalikus omavalitsuses.
  Autor: ÄP Online
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Raadiohommikus: kuidas säästa kõrge elektri hinna juures kümneid tuhandeid eurosid?
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.