• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ?Trepp? vastandub senistele näitustele

  Kunstnik ja karikaturist Juss Piho näitus pangagaleriis on vastandiks eelnevaile panga interjööri sulandunud akadeemilistele väljapanekutele. Piho muhesõbralik huumor, iroonia, grotesk ja fantaasia peaksid talveuimast ärkvele turgutama iga vaataja.
  Näituse pealkiri ?Trepp? on vaataja jaoks lihtne ja arusaadav, autori jaoks kannab aga eelkõige omaette filosoofiat. See väike astmeline tee on korduvmotiivina paljudel kunstniku piltidel justkui alatine võimalus astuda ja minna, olgu siis siia- või sinnapoole mõttepiiri. Piho trepid lasevad kõndijail ilma pikemalt põhjendamata nii kaugusesse kaduda kui hetkeks seisatama jääda ja tagasi pöörduda.
  Näitusel eksponeeritud 25 väikest tööd loovad omaette intrigeeriva maailma, mis räägib meile tavaliste asjade ja inimeste tavatust koosolemisest. Maailma, kus kõik on tuttav, ent ometi nii teistmoodi, kus kõik tundub olevat lubatud, olgu siis kasvõi fantaasiates.
  Reana välja pandult mõjuvad tööd omamoodi kummalise jutustusena. See jutustus on nagu üks määramata alguse ja lõputa ring. Kust lugu parasjagu algab või lõpeb, on vaataja enda otsustada. Iga pilt, millel pilk juhuslikult peatub, annab võimaluse öelda: elas kord? või: kui nad veel surnud pole, siis...
  Pildilt pildile liiguvad figuurid. Neid ümbritsev maailm koosneb treppidest, ukseavadest, majadest, teedest, millest iganes, mis neid kuhugi viib või tegutsema paneb. Kannud, piibud, kalad, õunad, kassid ? kõike ja kõiki on pilditegelastel voli endaga ruumist ruumi kaasa võtta ? olevuste ja asjade harjumuspäraseid rolle ning kasutusviise segi paisata, neid iseenesestmõistetava loomulikkusega kummuli või pea peale pöörata, väiksemaks või suuremaks mõelda.
  Juss Piho loodud teistmoodi tegelikkus ei ole mängumaaks mitte üksnes tema pilditegelastele. Kunstniku fantaasia läbi muutuvad tema tööd vahendiks, millega vaatajale meelde tuletada argise rutiini mõttetust ning võimalust asju tavalisest erinevalt näha ja teha.
  Ja kui mõni pilt vaatajale väga meeldima hakkab, on see võimalik ära osta.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.