• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eurovisioon jätab ärimehed külmaks

  Internetioksjonile osta.ee paneb ETV müüki 1529 Eurovisiooni lauluvõistluse finaalkontserdi piletit, neist 135 müüdi üleeile maha. Eile kella kahe paiku pakuti pileti eest 7500 krooni, osta sai ka pileteid madalaima hinna ehk 4500 krooniga. Mida kallimalt pilet osteti, seda parema kohaga võib pileti omanik arvestada.
  ?Mina oleks nõus ostma piletit maksimaalselt 3000 krooniga, ostaks 30 piletit ja korraldaks kliendiürituse,? räägib maailma ühe suurema arvutifirma IBM Eesti esinduse juht ja muusik Valdo Randpere. ?4500 krooni eest kaks tundi kuulata igavat muusikat ja kolm tundi kuulata hääletamist ei tahaks. See on juba omamoodi edevuse laat.?
  Randpere käis lauluvõistlust vaatamas Norras 1996. aastal. ?Siis esinesid Ivo Linna ja Maarja, läksin sinna, sest ?Kaelakee hääl? oli ilus lugu, käisin nii proovides kui ka finaalkontserdil ja maksin pileti eest 1000 krooni.?
  Ka ASi N-Terminal Grupp nõukogu esimehe Endel Sifi hinnangul on pileti eest küsitav hind liiga kõrge. ?Ma ei osta pileti mitte sellepärast, et raha pole, aga sellepärast, et ei taha üle maksta,? selgitab miljardär Siff. ?Kui maksad millegi eest rohkem, kui asi väärt on, tekib loll tunne.?
  Saku Suurhalli ei kavatse minna ka Jüri Mõis. ?Telekast on ju palju parem vaadata,? ütleb Mõis. ?See on nagu olümpiamängudega, kui tahad parimat ülevaadet saada, ei pea kohale minema.?
  Saku Suurhalli 50 VIP-tooli omanik, ASi Audentes arendusdirektor Aare Kilp finaalkontserdile ei lähe, küll aga on kavas peaproovi vaadata. Tooliomanikuna on Kilbil õigus osta piletid minimaalhinna ehk 4500 krooniga.
  ?Pileteid müüakse mitte kõige sõbralikumaks kanalis. Eurovisiooni vaatajate sihtgrupp on vist minusugused ja ma ei ole elu sees osta.ee?d kasutanud,? sõnab Kilp. ?Oksjonile pääsemise protsess on pikk ja keeruline.? Samas prognoosib Kilp, et pileti hind tõuseb enne oksjonite lõppu.
  ?Meie ülesanne on kindlustada, et raha läheks ETV-le, mitte vahendajatele,? ütleb Eurovision 2002 produtsent Peeter Rebane piletite kõrge hinna kohta. ?Võiks müüa 1500 krooniga, aga sel juhul on kindel, et hakatakse spekuleerima ja hind kasvab mitmekordselt, nagu see oli Taanis.?
  Pileteid müüakse kolmes voorus, 1. voorus, mis lõppes eile, läks müüki 676 piletit, 2. voor kestab tänasest kuni 17. detsembrini ja müügis on 636 piletit, 18.?19. detsembril läheb müüki veel 217 piletit.
  ?Korraga saab üks ostja igas voorus osta kümme piletit, kokku mitte rohkem kui 30 piletit,? räägib osta.ee omanikfirma OÜ Genex Trade tegevjuht Kadi Sepp.
  ?Kümnekaupa ostavad pileteid nii eraisikud kui firmad,? sõnab Sepp. ?Arvan, et kõik piletid müüakse maha ja tullakse pakkuma viimastel tundidel.?
  Välismaalastele on suunatud 500 piletit hinnaga 4500 krooni, Peeter Rebase sõnul levitatakse need piletid fänniklubide ja reisibüroode kaudu. ?Ei usu, et 500 piletist jääb väheseks,? ütleb ETV kommunikatsioonijuht Raivo Suni. ?Eurovisioon toimub Eestis ja meie huvi on, et sinna saaks rohkem Eesti inimesi. Kui osa eestlastele suunatud piletitest jääb müümata, müüakse need välismaalastele maha.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.