Kemira ostab USA firma Vinings Industries

17. detsember 2001, 14:20

Soome Kemira teatas täna, et ostab Põhja Ameerika paberi- ja tselluloosikemikaalide tootja Vinings Industries, tõustes sellega antud alal maailma juhtivate tootjate hulka, vahendab Financial Times. Tehingu maksumus on 138 miljonit dollarit.

Teade tuleb vaid paar nädalat pärast seda kui Soome valitsus loobus poliitilisele survele järele andes plaanist riigile kuuluv osalus müüa ning ühendada Kemira kahe Rootsi keemiafirmaga Dynea ja Sydsvenska Kemi üheks suureks Põhjala keemiakompaniiks.

Vinings on üks peamisi tselluloosi- ja paberitööstuse kemikaalide tootjaid Põhja Ameerikas. Firmas on 340 töötajat, läinud aasta käive oli 150 miljonit dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing