21. veebruar 2002 kell 13:37

Jaapani autotootjad püüavad kokku leppida USA kolleegidega

Jaapani Autotootjate Liidu esimees Hiroshi Okuda viitas tänasel pressikonverentsil, et ta räägib peatselt USA suurimate autotootjate presidentidega võimalikest abinõudest välistamaks vastasseisu, vahendab Nikkei homme hommikul ilmuvat päevalehte The Nihon Keizai Shimbun.

USA peamised autotootjad on mures, kuna Jaapani autotootjad suurendavad jeeni nõrgenemise tulemusel oma turuosa USAs. Okuda püüab sel teemal rääkida enne erasektori tasemel, kui see võib põhjustada probleeme (USA ja Jaapani) valitsuste vahel.

USA suure autotootjate liidrid saatsid kirja president George W. Bushile paludes tal aeglustada jeeni langust dollari suhtes.

'Kui Jaapani, Lõuna-Korea ja Euroopa autotootjad suurendavad oma turuosa USA autotutul, järgneb sellele mingi reaktsioon suurelt kolmikult,' ütles Okuda.

Okuda ütles, et ei tule nii karme erimeelsusi nagu 1980ndatel.

Hetkel kuum