Ülo Toomsalu • 5. aprill 2002 kell 6:07

EPL: Kalleima kooli valmimine lükkub järgmisesse aastasse

Tallinna 21. kooli renoveerimine jõuab parimal juhul lõpule jõuludeks, mistõttu kavandatud 1. septembri asemel alustavad 1400 last õppetööd Eesti moodsaimas ja kallimas koolimajas alles 2003. aastal, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Lootused purunesid, kuid suurem masendus on üle elatud. Hoiame optimismi üleval uue lootusega, et saame oma majja tagasi jaanuaris,? ütles kooli direktor Naida Toomingas.

Raua tänava kooli õpilastel tuleb vähemalt pool järgmisest õppeaastast käia edasi Liivalaia gümnaasiumis või Lasnamäel Tondiraba keskkoolis. See häirib kõigi kolme kooli elu ning perekondade elurütmi, märkis Toomingas.

Tallinna abilinnapea Rein Langi väitel võib musta stsenaariumi korral kooli valmimine veelgi edasi nihkuda. ?Asi on morn seaduste poolest. Täna kehtiv riigihangete seadus võib nurjata iga objekti ehituse ja segi lüüa kõik plaanid,? lausus Lang.

Ehitusgraafikus püsimine sõltub Langi sõnul sellest, kas riigihanke konkurssidel kaotavatel firmadel on vastutustunnet mitte esitada proteste. Iga protest pikendab ka ehituse aega. ?Linn teeb kõik selleks, et lapsed kiiresti oma kooli pääseksid,? lisas Lang.

Abilinnapea väitel peituvad 21. kooli probleemid eelmise linnavalitsuse sammudes. ?Mina ei olnud nende otsuste juures, kui taheti teha kullast ja karrast koolimaja,? lisas Lang. ?Ideed olid fantastilised ? suur klaasist aatrium, veekaskaadid, eukalüptid, täiskonditsioneeritud ruumid, klaasist fassaadid ? isegi Rootsis pole midagi sellist.?

Hetkel kuum