7. mai 2002 kell 10:53

Kulla hind kerkis kahe aasta kõrgeimale tasemele

Kulla hind hüppas hommikul 2 aasta kõrgeimale tasemele, sest nõrk dollar ja langevad aktsiaturud suunavad investeerima turvalisematesse varadesse.

Kulla hind kerkis hommikutundidel Euroopa 313,35 dollarini unts (1 unts võrdub 31,103 g), mis on väärismetalli kõrgeim hind alates 2000. aasta veebruarist. Londonis fikseeriti ennelõunal kulla hinnaks 312,65 dollarit unts.

Investorid, kes on kulda ignoreerinud juba aastaid, on pärast seda, kui dollari kurss on hakanud langema ning USA aktsiaturud kukuvad, väärismetalli vaatlema taas kui turvalist investeeringut. Kaubaks lähevad kõik ? nii füüsiline kuld, tulevikutehingud kui ka kauaks unarusse jäetud kullakaevanduste aktsiad.

Kuna kulla baashind on traditsiooniliselt dollarites, on mittedollari maade investoritel ja juveliiridel väärismetalli odavam osta.

Hetkel kuum