Andres Kärssin • 16. mai 2002 kell 15:04

ETK: mullune majandustulemus ebarahuldav

Kuigi kaubanduskontsern ETK pole rahul mulluse 53 miljoni krooni suuruse kahjumiga, jätkatakse juhimuutuseta, lootuses paremale tänavusele aastale.

ETK juhatuse esimees Mihkel Simsi sõnul kinnitas ETK üldkoosolek täna mullused majandustulemused ja tegi muudatused põhikirja. Samuti otsustati jätkata endise juhtkonnaga.

ETK struktuuri konsolideeritud käive ulatus mullu 3,75 miljardi kroonini ning kahjum oli 53 miljonit krooni. 'Juhtkond ja nõukogu pole sellega loomulikult rahul,' tõdes Sims pärast pea terve tööpäeva kestnud üldkoosolekut.

Simsi sõnul kaetakse kahjum reservfondi arvelt. Ta ei täpsusustanud selle fondi mahtu.

Sims lausus, et muid võimalikke tulevikumuutusi ETK struktuuris või juhtkonnas üldkoosolek täna ei arutanud. Samas annab tulundusühistu seadusega vastavusse viidud põhikiri ETK nõukogule võimaluse ise vajadusel paika panna juhtkond ning sellega ei pea enam tegelema üldkoosolek.

Varem välja pakutud tänavuse aasta kahjumiprognoosi - 10 miljonit krooni - kommenteerides ütles Sims, et oleks hea, kui aasta lõpeks ETK jaoks nullis. Sims viitas teatud rahunemisele turul, millest annavad märku kaubandusettevõtete 2 protsendi võrra tõusnud marginaalid.

Hetkel kuum