Et aga rutiin on värske vaimu vaenlane, tasub vahelduseks korraldada hoopis üks korralik piknik. Te ei kaota midagi ? saate endiselt olla vabas õhus, nautida toredat seltskonda ja head toitu, varieerida lõputult nii kohta kui ka menüüd. Võidate aga küll ? keegi ei pea närviliselt ringi sebima, marinaad ei tilgu, mitte miski ei kärssa? Ainult istu ja naudi.
Kõige lihtsam viis pikniku korraldamiseks on lasta proffidel kõik enda eest ära teha. Näiteks pakub Olümpia hotelli Café Boulevard kenasti valmis pakitud piknikukorve, kus kõik vajalik olemas. Boulevardi koka Rain Käärsti kinnitusel on sel suvel trendikad vene ja prantsuse köök ning seepärast pakutakse Venemaalt ning Prantsusmaalt pärit hõrgutistega täidetud korve. Vene variandis on nii pliinid, lõhe kui ka kapsapirukas, prantsuse korvi hitiks on aga Nizza salat verigreibiga.
Ise kavandades ja korraldades saab aga luua midagi läbinisti originaalset ja meeldejäävat. Üks võimalus on otsustada tõeliselt klassikalise pikniku kasuks ? see nõuab küll aega ja ressursse, kuid tulemus on vaeva väärt. Traditsiooniline piknik tähendab korralikke nõusid (portselantaldrikuid ja veiniklaase, mitte plastmassist totsikuid), riidest lina, rätikuid ja servjette. Korrektset riietust koos kübarate, kaabude ja kinnastega, head veini ning hoolikalt valitud menüüd. Vutimunad, põnevad salatid, aromaatsed juustud, Parma sink, maasikad vahukoorega
Kui klassikaline piknik nõuab lausa strateegilist planeerimist, siis vabas vormis sõpradega koosviibimine võib toimuda täiesti spontaanselt. Vaja on vaid pisut toidupoolist ja kaunist loodust, kuigi ka ruumikas rõdu või elutoa põrand võivad osutuda täiesti sobivaks piknikupaigaks ? peaasi, et kõik end hästi tunnevad.
Autor: Annikky Lamp