Sulev Oll • 12. juuli 2002 kell 9:57

Eesti eraisik trügib autorentijaks

Autorendifirmade andmetel on viimastel aastatel järsult suurenenud Eesti eraisikutest autode rendilevõtjate arv.

'Paar aastat tagasi oli välismaalasi rentijate seas üle 80 protsendi, eestlasi napilt 20 protsenti, siis nüüd on osad võrdsed,' ütles OÜ Asap tegevjuht Marko Soon, kes rendi alal tegutseb rohkem kui kuus aastat. 'Eriti aktiivsed on Eesti eraisikud rentima autosid nädalavahetuseks.'

Ka AS Amestic töötaja Toomas Marini sõnul moodustavad kohalikud kliendid umbes poole rentijate arvust. 'Samas võtavad firmad auto pikemaks, eraisikud paariks-kolmeks päevaks,' sõnas ta.

Eesti eraisikute osakaalu märgatavat tõusu viimase paari aastaga kinnitas ka AS Felmark juhataja Ragnar Viigand. 'Eriti oluline on siinsete eraisikute osa tõus võrreldes firmade ja välismaalastega Eesti-sisese rendi osas,' rääkis ta. 'Aga tihti renditakse autosid ka välissõitudeks.

Hetkel kuum