Inno Tähismaa • 16. juuli 2002 kell 11:36

BBC kavatseb näidata Eesti internetivõimalusi

Briti telekanal BBC teeb saate Eesti kolmanda sektori võimalustest mõjutada valitsuse tegevust läbi interneti.

MTÜ Kolmekümneste Klubi osaleb homme BBC dokumentaalfilmi võtetel, kus tutvustab Eestis kasutatavaid infotehnoloogia võimalusi kodaniku ja riigi vahelisel suhtlemisel, vahendab Postimees Online.

BBC teeb saate Kolmekümneste Klubist, kuna tunneb huvi kolmanda sektori võimaluste vastu mõjutada valitsuse tegevust internetidemokraatia vahenditega, rääkis Kolmekümneste Klubi juhatuse liige Ülar Jõesaar.

Briti meedia huvi Kolmekümneste Klubi tegevuse vastu tekkis seetõttu, et Klubi tegi aasta tagasi avatud valitsuse otsedemokraatiaportaalis TOM esimesena ettepaneku suveaja taaskehtestamisest. Tegemist oli nii esimese TOM-is välja käidud ideega üldse kui ka esimese ettepanekuga portaalis, mis sai valitsuselt positiivse otsuse.

BBC teeb Eestis dokumentaalsaadet interneti kasutamisest riigi ja kodanikuühiskonna vahelisel suhtlemisel kaasaegsete elektrooniliste kanalite abil ja Eesti kolmanda sektori tegevusest. Varem on Kolmekümneste Klubi esindajad andnud intervjuu ka BBC raadiole.

Kolmekümneste Klubi koondab kolmekümnendates aastates inimesi, kes tunnevad vajadust ühiskondlikus elus sõna sekka öelda ja oma tegevuse kaudu olulisi otsuseid mõjutada.

Klubi liikmed on erinevatel elualadel tegutsevad spetsialistid, kelle jaoks on oluline ühiskondlikule arengule kaasaitamine.

Hetkel kuum