3. september 2002 kell 12:32

Põhjala börsid: Ericssoni aktsia käis miinus 7,4l protsendil

Põhjala börsid on analoogiliselt muu maailmaga täna taas miinuses. Ericssoni aktsia hind oli päevasiselt langenud üle 7,4 protsendi.

Praegu on Rootsi telekommunikatsiooniseadmete valmistaja 6,7 protsenti eilsest sulgemishinnast madalam, ehk 6,3 Rootsi krooni kandis. Stockholmi börsi OMX indeks on langenud 1,7 protsenti 514,63 punktini.

Ehkki investorid on tundnud täna lõppeval aktsiaõiguste emissiooni vastu suurt huvi, pole probleemid sellega veel lahenenud. Uudist selle kohta, et aktsia arvatakse Soxx50 indeksist välja, oodati juba ammu, aga sellegi poolest andis see psühholoogilise tõuke müügiks.

Stockholmi maakler lausus uudisteagentuurile Reuters, et seoses emissiooniga on tekkinud aktsiate üleküllus. ?Kaheksa miljardit aktsiat osteti hinnaga 3,80 (Rootsi) krooni. Juhul kui aktsia hind kerkib ütleme näiteks kaheksa või üheksa kroonini, arvan ma, et paljud investorid hakkavad neid müüma?, sõnas ta.

Nokia aktsia hind on langenud 1,3 protsenti 13,05 euroni.

Hetkel kuum