12. september 2002 kell 9:08

Iraagi sõja korral teeniks Norra miljardeid

Võimalik lühiajaline sõda Iraagis suurendaks Norra naftatulusid umbes 15 miljardi Norra krooni võrra.

Hinnangu USA rünnaku võimalikest tagajärgedest on teinud DnB Markets.

Kui rünnak õnnestub ning Iraagis tuleb võimule demokraatlik valitsus, võivad Norra riigi naftatulud kasvada tuleval aastal 13-15 miljardi Norra krooni võrra, vahendas Aftenposten. Kui aga sõda jääb venima, võivad Norra lisatulud nafta hinna tõusust kasvada tohutult. DnB Markets prognoosib nafta hinna tõusu 35 dollarile barrelist selle aasta viimases kvartalis, kui rünnak Iraagi vastu teoks saab.

Kui aga Saddam Hussein kõrvaldatakse, suurendaks demokraatlik valitsus tootmist sedavõrd, et nafta hind ülejäänud osa tulevast aastast on madalam kui see muidu olnuks. DnB hinnangul oleks nafta hind valdava osa 2003. aastast 20 dollarit barrelist ?õnnestunud? aktsiooni korral.

Hetkel kuum