Peeter Raidla • 20. september 2002 kell 14:08

Täpsustatud nõue Eesti riigi vastu on 210 miljonit krooni

Peaministri nõunik Daniel Vaarik täpsustas kolme välispanga poolt Eesti riigile esitatud nõude suurust.

Sampo Pankki, Okopankki ja Ost-West Handelsbanki nõue koosneb põhivõlast - 3,7 miljonit USD (59 mln krooni) ja 6,9 miljonit eurot (107,9 mln krooni).

Sellele lisandub veel intressi nõue - vastavalt 0,7 miljonit USD (11,1 mln krooni) ja 2,1 miljonit eurot (32,8 mln krooni). Kõik kokku teeb seega 210,8 miljonit krooni. Lisaks nõutakse kohtukulude kompenseerimist.

Vaarik sõnul on nõue esitatud vastavalt rahvusvaheliste vaidluste lahendamise korrale selliselt, et seda oleks võimalik lahendada läbirääkimiste teel. Ent kui see ei õnnestu, läheb hagi rahvusvahelisse arbitraazhikohtusse.

Hetkel kuum