Virkko Lepassalu • 24. september 2002 kell 9:43

Tuhat elanikku võitlevad Siffi sadamatesse suunduvate veoautode vastu

Kopli elanik Nadezhda Larina on kogunud tuhatkond kaasvõitlejat, et lõpetada ärimees Endel Siffi sadamatesse suunduvad veoautode sõit elamukvartalis.

'Seni ei ole meie pöördumisele vastatud,' nentis Larina, kelle väitel on kümnekonna Tallinna Ankru t piirkonna maja elanike kiri juba jaanipäeva paiku saadetud tervisekaitseinspektsioonile, linnavalitsusele jt ametnikele.

Larina väitel häirib elanikke eelkõige suurte ja raskete killustikukoormate lärmakas ja pidev sõelumine nende akende all, mida ei saa lahti teha, sest muidu tungiksid heitgaasid ja tolm sisse. Ankru t piirkonnast läbisõitvad raskeveokid sõidavad tavaliselt Meeruse ja Bekkeri sadamatesse, kus lossitakse nii puitu kui killustikku. 'Koormad sõidavad ööpäev läbi,' märkis Larina, kelle väitel segab ka pidev vibratsioon.

Tema sõnul on sadamate juhtkond andnud lubadusi vedusid ümber korraldada, kuid seni pole midagi oluliselt muutunud.

Hetkel kuum