• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Lapsevanemad kahtlevad lühema töönädala eelnõus

  Mõõdukate ettepanek alla kaheksa-aastast last kasvatavate emade-isade töönädalat seadusega lühendada leiab poolehoidu, ent tekitab ka kahtlusi.

  Muudatusettepanek näeb ette alla kaheksa-aastast last kasvatavatele vanematele kaheksa ning vanema, kuni 12aastase lapse puhul neli tundi lühemat töönädalat. Lisaks sellele oleks lastehooldustasu saaval vanemal õigus ühele lisapuhkepäevale kuus, kirjutab Eesti Päevaleht.
  Kahe ja poole aastase poja ema Kristi Huuk lausus, et ajaliselt oleks päeva võrra lühem töönädal igati tore. ?Iseasi on see, kuidas ma konkurentsis püsin,? lisas Huuk. ?Tööandja saab minu peale vähem loota.?
  Nelja ja poole aastase poja isa Ülo Siivelt ütles, et talle tundub eelnõu positiivne. ?Kui saame terve ühe päeva vabaks ja ei kaota rahas ? loomulikult on see positiivne,? märkis Siivelt. ?Mina ise seda võimalust ei kasutaks, aga minu abikaasa ehk küll.?
  Juristina leidis Siivelt, et arutamist vajaks see, kas puudutud tööpäeva peaks tööandjale kompenseerima riik.
  Järgmisel nädalal riigikokku arutamisele jõudev seadusemuudatus nõuaks Mõõdukate andmetel riigieelarvest 137 miljonit krooni aastas. See oleks maksimaalne summa, kuna soodustuse kasutamine poleks lapsevanemast töövõtjale kohustuslik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.