• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Vandetõlgid lühendavad notarijärjekorda

  Selle aasta lõpus annavad ametivande esimesed vandetõlgid, kelle tööleasumine vähendab notarite töökoormust.

  Justiitsministeeriumi notariaadi ja registrite talituse juhataja Viljar Peep ütles, et vandetõlkide institutsiooni loomine peaks aitama kaasa notarijärjekordade lühenemisele, kuna notaritel kulub tõlkimisele märkimisväärne osa ajast, seda eeskätt Tallinnas ja Tartus, kuhu tõlketurg koondunud on, kirjutab Eesti Päevaleht.
  Peebu sõnul muutub õigustõlge aina olulisemaks, mistõttu töökoormus kasvab. Praegu ongi kõige pikem notarijärjekord Tallinnas ja Tartus.
  ?Kindlasti vähendab vandetõlkide institutsiooni käivitamine notarite töökoormust. Samas ei ole see vähenemine märkimisväärne,? lausus Tallinna notar Jaan Hargi.
  Eesti notarite koja jurist Eve Strang ütles samuti, et notarijärjekorrad võivad lüheneda. ?Iseasi on see, kui palju see kaasa aitab,? lausus ta. ?Raske on hinnata, kui suur osa notarite päevakavast langeb tõlgete allkirjastamiseks.?
  Praegu kasutavad notarid suures osas usaldustõlke.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Nädala lood: Enefit Greeni triumf ja kuidas kurikuulus ärimees oma esimese miljoni teenis
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Indrek Kasela Enefiti IPOst: kodanikuna takka ei kiida, aga investorina olnuks patt mitte osaleda
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.