21. oktoober 2002 kell 8:31

Välisinvestorid eelistavad Hiinat

Esimest korda on Hiina välisinvestorite eelistustes esikohal, näitab Pricewaterhouse Coopersi ja riskikapitali firma 3i tänavune küsitlus.

Välisinvestorid peavad Hiinat kõige kindlamaks investeerimiskohaks ning ka mitmetes muudes kategooriates liigub Hiina langustrendile vastuvoolu, vahendab Dagens Industri.

Hiina on möödunud USAst kavandatavate välisinvesteeringute kõige tõenäolisema sihtriigina, näitab 1000 suurima rahvusvahelise firma küsitlus.

Endiselt puudutab suur osa Hiinasse siirduvast kapitalist suhteliselt lihtsat tootmist, kuid järjest kasvav osa, mullu 1,6 miljardit dollarit, siirdub ka kõrgtehnoloogia sektorisse. See asetab Hiina taoliste investeeringute osas pingereas viiendale kohale.

Vaikse Ookeani äärsed Aasia riigid on mööda läinud Ladina-Ameerikast, tõustes Põhja-Ameerika ja Euroopa järel kõige populaarsemaks investeeringute sihtkohaks. Nimekirjas on ülespoole liikunud Hiina, Hongkong, Jaapan, Austraalia ja Vietnam. Samas jätkub Kagu-Aasia langus, mis oli populaarne investeerimiskoht enne Aasia kriisi.

Hetkel kuum