Tõnis Arnover • 23. oktoober 2002 kell 10:45

ELi kohus kummutas Euroopa Komisjoni seatud firmade ühinemiskeelu

ELi kohus nimetas põhjendamatuks Euroopa Komisjoni aasta tagasi toodud põhjendusi firmade Schneider ja Legrand ühinemise keelamisel.

Luksemburgi kohtu otsus on asjatundjate sõnul valus hoop Euroopa Komisjoni ja konkurentsivoliniku Mario Monti autoriteedi pihta, kirjutab Kauppalehti. Poole aasta jooksul on see juba teine kohtu sekkumine. Suvel ei pidanud kohus õigeks komisjoni otsust, mis keelas Briti firmal Airtours ühineda ühe teise turismifirmaga.

Schneider maksis Legrand?i eest 89 miljardit krooni. Kui tuli komisjoni keeld, oli Schneider sunnitud sõlmima Legrand?i edasimüümise lepingu, mis oleks toonud talle 42 miljardit krooni kahju. Nüüdne kohtu otsus võimaldab Schneideril ilmselt edasimüügist loobuda.

Hetkel kuum